Prefaci Joan Vilar

JV iniciL’ètica, la constància i les relacions personals són tres ingredients bàsics a l’hora de portar a terme la feina del lobbista. Una de les seves virtuts és el saber fer i saber com fer-ho. I és que una persona pot creure que és un bon lobbista i competent però si no caus bé i, sobretot, si no saps aprofitar la potent eina de les relacions humanes, es fa molt difícil que aquesta tasca tingui un resultat exitós.

Per això, una de les finalitats també d’aquest llibre és destacar el prestigi de la figura del lobbista, així com la gran quantitat de bons polítics i professionals que tenim a Catalunya, encara que de vegades es tingui una opinió negativa d’aquestes personalitats.

La nostra feina es construeix fent pinya amb moltes persones, que formen part de moltes organitzacions, però especialment persones que formen part de la gran família que és l’ACEDE, i és per això que volem agrair la gran tasca que realitza tot l’equip de l’ACEDE, perquè sense ells no haguéssim pogut fer aquestes actuacions. Entre tots ells, destacar la tasca com a relacions institucionals que fa la Marta Cladera, també la del Francesc Camarassa com a gerent i, com no, a la Desirée Gómez, que és la responsable de comunicació.

Agrair, també, a la nostra junta directiva que, a part de ser els millors professionals dels sectors que representen, ens han ajudat a ser millors persones i, sobretot, amics perquè al llarg d’aquests setze anys ens han ensenyant com treballar en cada un dels sectors representats a l’ACEDE. Així mateix, no puc oblidar-me de fer menció  a tots els becaris que han anat passant per aquí i que han ajudat a construir aquesta associació amb èxit.

També volem reconèixer la feina que ha fet la nostra periodista, Marta Escobar Martí, col·laborant i treballant colze a colze amb nosaltres en l’elaboració d’aquest llibre que avui teniu entre les vostres mans.

Tampoc no podem deixar de donar les gràcies a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, per la seva atenció i per acceptar fer el pòrtic del llibre, i al periodista Josep Cuní per prestar-se a fer-nos el pròleg.

Finalment volem agrair a totes les persones que han fet possible tant la nostra feina, com la realització d’aquest llibre.

 

Joan Vilar i Carreras
Lobbista i politòleg