Barcelona pionera en l’elaboració de la Guia de Contractació Pública Social

Registre de grups d’interès de la CNMC
20 de gener de 2017
Declaració a favor de la contractació pública amb responsabilitat social
3 de febrer de 2017
Mostra-ho tot

Barcelona pionera en l’elaboració de la Guia de Contractació Pública Social

Barcelona és la primera ciutat de l’Estat en elaborar una Guia de Contractació Pública Social, una eina de transformació socioeconòmica, al servei de les persones i el bé comú, i que amplia el ventall d’empreses que poden participar en els processos de licitació pública.

I per nosaltres és un orgull i una satisfacció formar part del grup d’entitats que han participat en l’elaboració d’aquesta guia, la primera d’aquestes característiques que es fa en tot l’Estat.

La Guia de Contractació Pública Social es va presentar a finals de l’any passat en el marc de la constitució de la Taula de Contractació Pública que es va fer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Un acteCartell guia web presidit per l’alcaldessa, Ada Colau, i amb la presència de la vintena d’entitats que en formen part i que també han participat en l’elaboració de la Guia de Contractació Pública Social. Entre aquestes entitats eren l’Associació Catalana d’Empreses de Neteja (ASCEN), l’Associació Catalana d’Empreses de Serveis Auxiliars i Multiserveis (ADEDSA) i l’Associació Espanyola per a la Competitivitat de les Pymes (AECPYMES), totes elles representades per Jaume Pallerols i Joan Vilar.

La Taula de Contractació Pública que es va constituir a finals d’any vol ser un espai de diàleg i treball conjunt amb els agents socials i econòmics de la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu d’avançar cap a una contractació pública responsable i social.  Des de Lobby Ètic valorem molt positivament la constitució de la Taula de Contractació Pública ja que d’aquesta manera es configura un espai de diàleg entre l’administració municipal, les associacions empresarial, sindicats i altres organitzacions i entitats; un espai on s’intercanvien, s’analitzen i s’aproven tot tipus de propostes que tenen un objectiu comú: millorar la contractació pública social. En definitiva, un espai que fomenta la transparència.

La Guia de Contractació Pública Social ha estat elaborada de forma conjunta per l’Ajuntament de Barcelona i una vintena d’organitzacions i entitats, després d’un procés de debat que ha culminat amb el consens al que han arribat els sectors empresarials, sindicats, associacions i entitats ciutadanes. Debat i consens, dos conceptes que són dignes de subratllar.Guia contractacio web 01

En paraules de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, “la Taula i la guia han de ser un excel·lent punt de partida per millorar les condicions laborals a la ciutat i per millorar el bon govern” I és que la Guia de Contractació Pública Social incorpora objectius de millora de les condicions laborals, de justícia social, de foment de la petita i mitjans empresa i de l’economia social i cooperativa. Resumint, una guia que va en benefici de tots.

Si voleu consultar la Guia de Contractació Pública Social, cliqueu aquí