Dolors Camats informa a Lobby Ètic que va ser Iniciativa qui va demanar la regulació dels lobbies

Dolors Camats: “L’atomització és perdre esforços i tot el que sigui defensar interessos conjuntament és positiu”
30 d'octubre de 2014
Lobby Ètic es lamenta que el Govern espanyol mantingui les taxes judicials per a les pimes
5 de març de 2015
Mostra-ho tot

Dolors Camats informa a Lobby Ètic que va ser Iniciativa qui va demanar la regulació dels lobbies

La portaveu d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya posa de manifest que a la Llei de la Transparència hi ha un títol a proposta del seu partit


Barcelona, 30 d’octubre del 2014.- Malgrat les discrepàncies que solen haver-hi entre els diferents partits polítics pels passadissos del Parlament i altres institucions, la majoria coincideixen amb què l’existència de lobbies professionals és necessària però que també ho és la seva regulació.

Són necessaris perquè tota persona o grup que defensa uns interessos legítims pot aportar nova informació als polítics que, com és evident, no poden tocar totes les branques de les infinites temàtiques que es tracten en el dia a dia de món polític.

I són necessaris perquè, com explicava la portaveu d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, durant una trobada amb els socis fundadors de Lobby Ètic al seu despatx del Parlament, “tot allò que signifiqui sumar i defensar interessos conjuntament és positiu”. És positiu sempre i quan “la defensa d’interessos quedi clara i sigui transparent” i, en aquest senti, Camats posava sobre la taula que “en una democràcia és legítim que vulguis influir en qui pren les decisions”.

A més a més, és impossible que els lobbies –o «grups de pressió» com els anomenen alguns- no existeixin perquè, segons Camats, “qualsevol organització és un lobby, com per exemple un sindicat”. I és que “les regles del joc és saber que tothom té la igualtat d’oportunitats i d’opcions que allò que defensa sigui escoltat”. Això sí, sempre i quan no sigui algú que “agafa el telèfon i el govern els fa cas”.

Per tot plegat, la regulació ideal dels lobbies –que només s’està tramitant a nivell català- seria, per la portaveu d’Iniciativa, “de transparència i que els grups de pressió deixin clar quins són els interessos que defensen legítimament”.