Pere Navarro destaca la importància dels lobbies perquè “es visualitzin algunes situacions” en una reunió amb Lobby Ètic

Pere Navarro: “Cal trobar interlocutors per arribar a un punt mig que ens permeti que tothom hi surti guanyant”
9 de maig de 2014
Enric Colet: “Era impossible pensar que estaríem estudiant com podríem no discriminar les pimes sense la feina del lobby”
14 de maig de 2014
Mostra-ho tot

Pere Navarro destaca la importància dels lobbies perquè “es visualitzin algunes situacions” en una reunió amb Lobby Ètic

El primer secretari del PSC reclama la necessitat que existeixi la tasca lobbística per “arribar al punt mig” entre els interlocutors de sectors discrepants que “permeti que tothom hi surti guanyant”


Barcelona, 9 de maig del 2014.- En el transcurs de les reunions que Lobby Ètic té amb polítics de diferents ideologies i colors, tots destaquen la importància de legitimar la paraula «lobby» perquè no es vegi com a una tasca pejorativa i perquè, a molts, els fan obrir els ulls en diferents matèries que no poden conèixer en profunditat sense la visió d’algú especialitzat en el sector concret.

En aquest sentit, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, afegia durant una trobada amb els socis fundadors de Lobby Ètic que també és important legitimar el terme perquè els lobbies són necessaris “per arribar a un punt mig entre els interlocutors que permeti que tothom hi surti guanyant”, sempre i quan “s’identifiquin els interessos que es defensen” i sigui “transparent”. Al seu judici, convé que “tothom ho vegi com a una activitat normal i normalitzada dins d’una estructura social complexa”.

A més a més, Catalunya juga un paper molt important en el terreny empresarial, sobretot perquè el seu teixit és de petites i mitjanes empreses i, en aquest cas, lobbies que defensin a les pimes davant del poder legislatiu són “molt necessaris” per tal que es visualitzin “algunes situacions que fan sensibles al poder legislatiu, a l’executiu i, fins i tot, al judicial, que hi ha situacions que només ells coneixen perquè viuen el dia a dia”.

De fet, el PSC i CiU van arribar a un acord el passat 30 de març que tenia per objectiu “facilitar el crèdit a les petites i mitjanes empreses, la seva internacionalització i exportació, l’accés a la formació i temes que tenen a veure amb la reforma energètica”, entre altres coses.