Josep Rull planteja que “tota la societat és potencialment lobbista” en una entrevista amb Lobby Ètic

José Montilla: “Els interessos dins del món empresarial no són els mateixos els de les grans empreses que els de les petites”
15 d'abril de 2014
Josep Rull: “Hem de ser capaços de trobar l’equilibri entre la seguretat jurídica i l’operativitat i tenim bons referents internacionals”
25 d'abril de 2014
Mostra-ho tot

Josep Rull planteja que “tota la societat és potencialment lobbista” en una entrevista amb Lobby Ètic

El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya manifesta la necessitat que tenen els polítics de conèixer com incideixen les normatives, lleis o decrets als sectors implicats


Barcelona, 25 d’abril del 2014.- El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, incidia en la lògica que qualsevol “comunitat en què hi ha diversos interessos vulgui ser escoltada i vulgui posar les seves raons per tal que la normativa s’acabi aprovant”. Ho feia durant una trobada amb els socis fundadors de Lobby Ètic al seu despatx del Parlament de Catalunya i convergia en què qualsevol persona que defensi interessos “és potencialment lobbista”.

A més a més, aquests interessos han de ser explicats als polítics però, com és evident, s’ha de fer “de manera regulada” i que la societat conegui “a què responen certes modificacions legislatives”. D’aquesta manera, assegurava Rull, “donem seguretat a tot el món”.

Per aconseguir aquesta “seguretat” caldria, segons el coordinador general de CDC, una regulació de l’activitat lobbística però, això sí, “sense que suposi una situació tant rígida que impedeixi aquesta feina”. I és que “si situem el terme com a un concepte absolutament normal aconseguirem que el resultat de la gestió d’aquests lobbies sigui millor per a la societat”.

Una de les principals finalitats dels socis fundadors de Lobby Ètic és fer arribar nova informació al poder legislatiu i aquest objectiu queda totalment assolit amb la feina de Joan Vilar i Jaume Pallerols. Una vegada més, com molts altres polítics, Rull reconeixia que en moltes ocasions els han fet obrir els ulls i conèixer noves realitats, sobretot en temes de contractació. Així, la seva tasca ha permès a molts polítics “no excloure determinades realitats, contemplar-les i no castigar-les”.